Aku ni keje bundle on9 je. Tpi apa suami nak semua aku turuti. Bila suruh suami kerja aku plk dimarahi. Aku tsepit

Gambar sekadar hiasan. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Salam min. Aku seorang isteri anak dah ade 2 orang pertama baru umur 1 tahun 6 bulan yang kedua bakal lahir bulan 1 2021 ni.

sekarang aku nak cerita pasal laki aku min. Aku ni bermacam cara untuk bagi anak aku kenyang untuk cari duit.

Fikir macam mana nak besar kan anak aku min tapi laki aku tak midset pun dalam otak dia min dia asyik ponteng kerja dan tido je.

Aku tgh type ni pun aku menangis, aku bukan apa aku ni jual bundle aku jual online aku nak kerja macam biasa tak boleh aku risau kan anak aku nanti kat rumah macam mana kalau bapak dia jage dia.

Makan dia pun tah kemana. aku sekarang cari duit adik beradik aku mak aku kalau aku perlu kan diaorang.

diaorang selalu ada bagi duit kalau aku nak pinjam walaupun rm30 min janji susu anak aku lepas.

Suami aku selalu berharap kan aku sebab dia tahu aku pandai cari duit aku ni muda lagi min umur aku baru 19 tahun anak dah nak masuk dua suami aku umur 28.

Aku bukan nak kate aku salah pilih lelaki tapi waktu pertama kali kenal dia tak ada la macam ni bile dah kawin jadi macam ni nafkah aku pun dia tak pernah bagi.

kadang aku nak jugak merasa nafkah tu tapi aku tolak je tepi janji anak aku kenyang. Bilee aku ada duit je kan dia selalu buat perangai dia tak nak kerja duduk rumah main game apa dia nak semua aku dah bagi.

Dia nak ps4 aku beli kan dia nak makan sedap kalau boleh hari2 mcd dan apa dia nak aku dah tunaikan tapi dia tak pernah tunaikan apa yang aku nak.

Aku cuma nak dia ada rasa tanggungjawap jadi seorang suami dan ayah je aku cuma nak tengok dia boleh kerja dan dapat gaji simpan untuk anak yang bakal lahir ni nanti duit hospital bill nanti macam mana pempes anak nanti dah berlain size susu dah berlain rasa.

Kadang aku ni rasa macam nak tinggal kan je dia min hari hari aku menangis aku kemas ruma aku menangis penat bile tengok rumah anak pulak sepah kan rumah penat nya dengn em0si sakit mengadung lagi.

pagi pagi aku bangun aku tengok sebelah laki aku tak nak bagun pergi kerja padahal dah set alarm suruh bagun pergi kerja tapi dia kate 5minit la nanti pergi la.

Bile aku terlelap kejap aku tengok dia masih tak pergi kerja jawap nya mmg tak kerja la.

Dalam bank aku ada rm200 je tinggal min duit ni tahan bape lama pun aku tak pasti aku tawakal je kalau dia kerja nanti boleh la pinjam boss dia min tapi itu pun dia tak fikir dia pemalas sangat nak kerja.

aku ni mengadung2 aku sanggup pergi hantar barang customer jauh2 dia kat rumah main game.

Memang la anak aku suruh jage sekejap aku balik rumah je anak aku dngn tak mandi berserabai dibuat nya.

Pernah satu hari ni aku hantar barang customer moto pulak ttbe rosak tak boleh start otak aku dah buntu aku tengah ngndung ni aku chat laki aku kate moto rosak ni tak boleh start tepi jalan.

lepas tu dia tuduh aku bawak moto laju dia tak tahu ke moto dia ni tinggal nak campak laut je.

Time tu jugak dia nak bergaduh dengan aku time tu aku dah give up sangat nasib la kawan laki aku ni dia baik dngn aku sebab bile aku dah tak larat nak hantar barang aku bagi kawan laki aku ni upah suruh hantar barang baju yang aku jual.

Kalau selagi aku larat aku akan pergi hantar aku tak kisah jauh mana janji pejalanan aku selamat.

Tolong bagi kate ii semangat pada aku. apa yang perlu aku buat dengan laki aku untuk dia boleh berfikir panjang. supaya tak berharap yang aku selalu ada duit.