Ak tak penah pecaya cikgu2 tadika ni. Walau dh 2 tahun brlalu suami kene ingat ak tak pernah lupa peristiwa tu

Foto sekadar hiasan. Viral betul Hanafi Raihan kan? Aku menggigil baca cerita Hanafi Raihan. Pasangan jjik yang kalau kahwin pun malu dia sampai masuk liang lahad tak habis, masyarakat masih ingat.

Event family day pun nama diaorang tak masuk dalam list. Pasangan jjik yang kalau dapat anak pun, takut rosak perangai anak dek perangai mak bapak yang tak kisah berzina.

Anak ambil gambar jelir-jelir lidah, baju ketat nampak gunung, seluar ketat nampak tongkat pun, mak bapak tak marah sebab mak bapak jjik tu pun lebih kurang saja, ambil gambar beli k0ndom.

Aku gigil baca cerita tu.

Aku gigil masa nak taip ni.

Sebab apa yang suami aku buat kat aku 2 tahun lepas masih aku ingat.

Every details of it.

Dan aku percaya ramaiiii lagi isteri-isteri kat luar sana pun pernah kena macam ni. It is just the matter of to make it public or to keep it to ourselves.

Aku mengmuk. Macam doktor tu, aku pun screenshot setiap perbualan jjik diorang.

Aku sampai nak call tadika betina tu sebab dia block aku kat whatsapp, kat telegram.

Oh by the way, betina dalam cerita aku ni cikgu tadika. Muka dia, warna kulit dia, badan dia exactly macam betina, just kawan-kawan dia boleh bergaul lagi dengan dia sebab dia pakai topeng.

Tapi akhirnya dia call aku, mintak maaf. Dah tunjuk t***k kat laki aku, cerita segala dalam kain, maaf? Kalau dia maati pun, aku pijak kubur dia.

Bodoh la hei minta maaf bila dah macam tu.

Tapi aku tak salahkan betina saja sebab jantan pun salah jugak. Dua-dua aku amukkan. Diorang ‘cuma’ phone s3x.

Suami aku macam nak mampus dah masa kantoi tu. And we are still marry until today. Alhamdulillah? Hahaha

Deep in my heart, aku sokong doktor tu. What she did is the same as what i did two years back. Its only my story didnt go to FB. Aku suka bila seorang isteri berdiri dengan yakin dan berani.

Zaman sekarang ni terlalu ramai perempuan murahan nak ambil kesempatan (especially duit) daripada suami orang. Perasan cantik.

Contoh macam betina yang aku kenal ni, dia rasa ayah student A asyik pandang-pandang dia saja, ayah student B senyum kat dia, ayah student C selalu tanya khabar dia.

See? She thinks all men fall for her. So mak-mak sekalian, beware. Sebab dia, aku tak percaya semua cikgu tadika.

Kau tudung labuh ke, pakai purdah ke, baju ketat ke, semua aku tak percaya. Lelaki pun sama. Muka masjid, rupanya kau hanafi.

Dan tak payah la netizen yang baik-baik ayam ni kata doktor tu mengaibkan jjik couple ni. Maybe netizen itu memang baik, husnuzon, tak pernah kena atau belum terkena.

Aku tak doakan tapi aku tak percaya lelaki. Satu lelaki pun aku tak percaya. Dan tak ada apa nak aib kot.

Cuba fikir, doktor tu tunjuk muka diorang saja. Diorang tu dalam bilik lagi la bukak segala, sama-sama tunjuk aset yang dimegahkan tu.

Doktor tu cuma tunjuk muka diorang saja. Muka saja. Muka bukan aurat. Bukannya doktor tu tunjuk tongkat atau bukit dan segala tumbuh-tumbuhan yang diaorang ada. Muka saja. Aib ke tunjuk muka? Aku rasa tak aib langsung.

Apa diaorang tunjuk dalam bilik lagi aib, tapi diorang tunjuk. So doktor tu tak salah la kan?

So ladies, bangun..Tell yourself yang kau layak bahagia kalau suami kau buat tak guna pun. Cara nak bahagia, depends pada diri masing-masing.

Aku tak advice korang berceraai atau teruskan hidup dengan tak guna. Jalan hidup dan cerita hidup kita lain-lain. Tapi yang penting KITA LAYAK BAHAGIA.

Untuk suami tak guna, tolonglah tahu bahawa sekali korang buat macam tu, selama-lamanya isteri korang ingat.

Walaupun selepas tu korang dah jadi baik, isteri masih masakkan korang makanan sedap-sedap, masih boleh plan family day dan ambil gambar sambil bergelak ketawa, dia masih ingat. Dia masih ingat.